Een belangrijke nevenactiviteit van IGS is het aanleggen van detectielussen in het wegdek. We hebben hiervoor een gespecialiseerd team op de weg, dat in asfalt, ZOAB of beton, onderlaag of toplaag, tot 8 detectielussen per dag kan aanleggen, inclusief de complete afmontage van de stalen tellerpaal.

Detectielussen werken met het principe van zelfinductie. De lus is feitelijk een spoel, waar door de telkast een zwak, snel wisselend magnetisch veld in wordt opgewekt. De aanwezigheid van een metalen object boven de lus veroorzaakt een kleine verstoring van dat veld en de telkast detecteert dat.

De detectielussen hebben een afmeting van 1,5 x 1,8 meter (lengte x breedte) en classificatielussen hebben een hart-op-hart afstand van 2,5 meter. De diepte van de zaagsnede is ca. 5 cm. Voor de afwerking wordt in principe geblazen bitumen gebruikt. De bedrading wordt aan de kant van de weg door een boorgat naar de onderkant geleid en waterdicht aangemoft op speciale afgeschermde kabel. Deze kabel wordt door een kunststof mantelbuis naar de paal geleid en direct op de connectorplaat afgemonteerd.

Comments are closed.